JAVNI POZIV ZA DODELU SUBVENCIJE ZA SAMOZAPOŠLjAVANjE NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA U 2018. GODINI

Grad Novi Sad za spisao je konkurs za dodelu subvencija za samozapošljavanje na teritoriji Grada Novog Sada. Subvencije za samozapošljavanje se dodeljuju nezaposlenim licima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu radi osnivanja nekog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih lica se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 150.000,00 do 400.000,00 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

Nezaposleno lice koje ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci.

Uslovi za podnošenje zahteva za dodelu subvencije za samozapošljavanje su:

  • da je nezaposleno lice podnelo zahtev sa biznis planom
  • da je nezaposleno lice prijavljeno na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje najmanje mesec dana pre dana podnošenja zahteva
  • da je nezaposleno lice završilo obuku iz preduzetništva po planu i programu obuke u organizaciji Nacionalne službe ili druge odgovarajuće organizacije.

Javni poziv za subvencije je otvoren do utroška sredstava predviđenih programom.

Ukoliko ste zainteresovani za ovaj poziv kontaktirajte nas.

 

Detaljnije informacije kao i formulare za ovaj poziv možete naći na sajtu Gradske uprave za privredu Novog Sada.

https://privredans.com/javni-poziv-za-dodelu-subvencije-za-samozaposljavanje-na-teritoriji-grada-novog-sada-u-2018-godini/

 

2018-09-02T18:59:01+00:00