KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA OTVARANJE NOVIH RADNIH MESTA

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu je raspisao Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za otvaranje novih radnih mesta povezanih sa realizacijom investicionog projekta.

U cilju podsticanja ravnomernog regionalnog razvoja, odnosno podsticanja razvoja jedinica lokalne samouprave  raspored sredstava opredeljenih ovim konkursom vršiće se na sledeći način:

  • 60% sredstava opredeljenih ovim konkursom biće dodeljeno privrednim društvima koja investicione projekte realizuju na području jedinica lokalnih samouprava razvrstanih u treću i četvrtu kategoriju razvijenosti;
  • 40% sredstava opredeljenih ovim konkursom biće dodeljeno privrednim društvima koja investicione projekte realizuju na području jedinica lokalnih samouprava razvrstanih u prvu i drugu kategoriju razvijenosti.

Cilj ovog konkursa je otvaranje novih radnih mesta u malim, srednjim i velikim privrednim društvima, koja su povezana sa realizacijom investicionih projekata na teritoriji AP Vojvodine kojima je predviđeno otvaranje najmanje 10,  a najviše 100  radnih mesta u roku do tri godine od dana zaključenja ugovora, za novozaposlene koji će biti u radnom odnosu najmanje narednih 36 meseci kod malih i srednjih privrednih društava, odnosno 60 meseci kod velikih privrednih društava.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po Konkursu je 200.000.000,00 dinara.

Korisniku sredstava koji otvori nova radna mesta, povezana sa realizacijom investicionog projekta vrednog najmanje 50.000 evra  u dinarskoj protivvrednosti, u roku od tri godine od dana zaključenja ugovora u jedinici lokalne samouprave koja je razvrstana u:

  1. prvu grupu razvrstavanja jedinica lokalne samouprave prema stepenu razvijenosti, odobravaju se sredstva u maksimalnom iznosu do 3.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po novootvorenom radnom mestu.
  2. drugu grupu razvrstavanja jedinica lokalne samouprave prema stepenu razvijenosti, odobravaju se sredstva u maksimalnom iznosu do 4.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po novootvorenom radnom mestu.
  3. treću i četvrtu grupu razvrstavanja jedinica lokalne samouprave prema stepenu razvijenosti, odobravaju se sredstva u maksimalnom iznosu do 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po novootvorenom radnom mestu.

Konkurs je otvoren od dana objavljivanja do 15. oktobra 2018. godine.

 

Ukoliko ste zainteresovani za ovaj poziv kontaktirajte nas.

 

Detaljnije informacije kao i formulare za ovaj poziv možete naći na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

http://www.region.vojvodina.gov.rs/Konkursi/KONKURS-ZA-DODELU-BESPOVRATNIH-SREDSTAVA–ZA-OTVARANJE-NOVIH-RADNIH-MESTA–POVEZANIH-SA-REALIZACIJOM-INVESTICIONOG-PROJEKTA

2018-09-27T14:18:32+00:00